Biografie

Lonne (1991) is zowel violiste, altvioliste als zangeres. Ze is één van de meest veelzijdige violisten van haar generatie. Vanaf zevenjarige leeftijd kreeg Lonne vioollessen op de muziekschool de Muzerie in Zwolle. Daarna volgde ze lessen op de Philipp Hirshhorn Academie. Na het behalen van haar gymnasiumdiploma vervolgde ze haar studie op het conservatorium.

In 2010 werd ze toegelaten tot de bachelor-opleiding van het conservatorium voor Klassiek Viool. In haar studietijd volgde ze twee jaar een minor jazz viool bij Michael Gustorff en een minor jazz zang bij Elke Rouwmaat. Daarnaast volgde Lonne ook twee jaar een minor Italiaans. In de zomer van 2014 is Lonne afgestudeerd aan het ArtEZ conservatorium te Zwolle. Ze is cum laude (8.5) geslaagd voor haar eindexamen. Ze kreeg hierbij les van Adriaan Stoet en Christaan Bor.

Lonne heeft aan verschillende concoursen deelgenomen waaronder het Haydn Festival, Prinses Christina Concours, Petit four Concours, Herman Krebbers Concours, Iordens Viooldagen en Davina Van Wely Concours. Op zeer jeugdige leeftijd kreeg ze een eervolle vermelding met haar zusjes op het Prinses Christina Concours. Ze won de publieksprijs bij het Petit Four Concours en bij het Herman Krebbers Concours ontving ze de publieksprijs én de tweede prijs van de vakjury.

Masterclasses volgde ze o.a. bij Sonja van Beek, Moshe Hammer en Pjotr Tarcholik. Lonne is zeer actief op gebied van kamermuziek. Zo treedt ze op in verschillende ensembles en volgde masterclasses bij leden van het Valerius ensemble. In 2013 is Lonne begonnen met het oprichten van verschillende ensembles en treedt hier regelmatig mee op bij concerten, recepties, bruiloften, etc.

Lonne heeft deelgenomen aan Britten Jeugd Strijkorkest (2006-2010) en was concertmeester van het schoolorkest Gymnasium Celeanum (2005-2010), waarmee ze in 2009 soleerde in Theater de Spiegel en in het Concertgebouw. Daarnaast heeft Lonne op jeugdige leeftijd solo gespeeld met het Mpingo Clarinet Choir en het Orkest van het Oosten. Ze soleerde in 2014 met het ArtEZ orkest in Piazzolla’s Vier Jaargetijden.

Daarnaast heeft Lonne veelvuldig meegewerkt in verschillende opera- en musicalproducties als plaatsvervangend concertmeester, waaronder een uitvoering van de musical Moulin Rouge en Caroussel van Rodgers and Hammerstein. Ook valt ze regelmatig in bij allerlei orkesten. Naast musiceren in kamermuziek, orkesten en bandjes geeft Lonne met groot enthousiasme vioolles aan kinderen en volwassenen. Lonne geeft vioolles in alle niveaus, zowel groepslessen als individuele lessen.

 
Violinsonata in c minor – F. Geminiani